Boot: 'Diva', Zweedse Snipa, 1955Kennismaking
Na ongeveer 30 jaren gezeild te hebben op verschillende BM 16 m2, kwamen we vorig najaar tot de conclusie dat zeilen steeds minder "ons" ding werd. Evert zat vaak alleen op de boot en ook onze kinderen waren niet meer zo enthousiast. We besloten uit te kijken naar een motorboot maar wel in stijl, dus was de zoekterm "hout". Diezelfde avond zagen we op internet een prachtige boot. Een afspraak was snel gemaakt en binnen enkele weken waren we de trotse bezitters van een Zweedse houten Snipa!

Hoe onze Snipa een "Diva" werd
Vervolgens moesten we van alles regelen, want waar de BM 16 m2 wel in onze schuur paste, was deze te klein voor de Snipa. Gelukkig vonden we een schuur waar Evert aan de slag kon. De boot werd gestript, kaal gemaakt, geschuurd en gelakt. Met houtimitatie zijn stukken bijgewerkt. Vanwege de kou duurde het erg lang voordat de boot afgewerkt kon worden. Uiteindelijk is hij eind april de schuur uitgegaan, waarna hij in onze achtertuin gestald werd voor de afwerking.
De dektent bleek slechte stiksels te hebben en het was moeilijk om passende raamrubbers te vinden. Er sneuvelde een raam en de tourniquets waaraan de dektent bevestigd moet worden lieten op zich wachten. Maar toen... eindelijk op zaterdag 25 mei 2013 kon de boot te water! Al met al was het nog niet te laat in het seizoen, want collega-booteigenaren die al langer in het water lagen hadden vanwege het koude voorseizoen ook nog bijna niet gevaren! Het was een spannende dag. Hoeveel water zou hij maken? En zou de motor wel starten?
Gelukkig is het allemaal heel goed verlopen. De tewaterlating verliep prima en na wat langer gegloeid te hebben startte de motor. De bilgepomp sloeg de eerste dagen om de 10 minuten aan, maar deed zijn werk zoals het moet. En afgelopen zondag 2 juni was de dag dat we voor het eerst een tochtje met ons gezin gingen maken. Het was geweldig! Na een kwartiertje varen vloog er een ijsvogel voorbij en zagen we een ree zwemmen in ons vaargebied, de Brabantse Biesbosch. Wat een mooie start van het seizoen. We hopen nog veel bijzondere  tochtjes te kunnen maken!

Evert en Tea Hoefnagel
_ _ _

Inzet van nieuwe stukken hout
Reparatie met epoxy en daarna met houtimitatie afgewerkt
Lakken in stofvrije ruimte


Op naar het water!


En varen!

Terug naar 'Overzicht boten'
Terug naar 'Overzicht leden'