Betoverd door Zweeds hout
Als fervente liefhebber van Zweedse houten boten, bezit ik enkele prachtexemplaren. Hieronder
een overzicht. Bent u geïnteresseerd in aankoop, kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Hartelijke vaargroet, Frits Donker
- - -

'Elsa'


'Elsa' werd ontworpen in 1930 door ontwerper Ruben Ostlund. De bekende jachtenbouwer
Carl Froberg gebruikte destijds het beste Honduras mahoniehout dat beschikbaar was, wat de basis is voor de uitstekende conditie waarin deze boot nog steeds verkeert. De boot is 7,50 meter lang en 1,79 breed en weegt slechts een ton.
Oorspronkelijk had ze een Penta A-4 racer van circa 28 Pk, met een topsnelheid van bijna 13 knopen. Dezelfde paardenkracht komt uit de motor die er nu in ligt: een 3-cilinder Kubota met een zeer laag aantal motoruren. Op Frobergs' productielijst is 'Elsa' nummer 60. Een prachtig schip!
Te koop voor: € 33.000,00. Bekijk meer foto's. Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

'Grisslan''Grisslan' werd in 1931 gebouwd in Carl Frobergs' scheepswerf in Lidingo (Stockholm) als nummer 64 op de productielijst. Deze boot is ontworpen door waarschijnlijk de meest bekende van alle Zweedse jacht-ontwerpers van die tijd: Carl Gustaf Pettersson. Grisslan is 9,50 meter lang en 2,20 meter breed. Carl Froberg gebruikte wederom uitstekende kwaliteit Honduras mahonie. De boot wordt aangedreven door een 5-cilinder 62 Pk Beta-Marine motor (13 knopen) met minder dan 200 motoruren op de teller. De bekleding in donkergroen leder is in uitstekende staat.
Te koop voor: € 49.000,00. Bekijk meer foto's. Contact via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

'Ruben'Pettersson 'Ruben' te koop voor: € 20.000,00.
Uitgebreide beschrijving op aanvraag, evenals bezichtiging in Woudsend en Warmond. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..


'Delfin'
Pettersson 'Delfin' te koop voor: € 20.000,00.
Uitgebreide beschrijving op aanvraag, evenals bezichtiging in Woudsend en Warmond. Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Terug naar 'Overzicht boten'
Terug naar 'Overzicht leden'